Често задавани въпроси

OPL® Терапия

Въпроси и отговори

В: OPL® ТЕРАПИЯТА ПОМАГА ЛИ ПРИ ХЕПАТИТ С?

О: Терапията с високи дози OPL® провокира липидно окисляване на перикапсидната мембрана на много вируси, инактивира ги и значително намалява техния потенциал. Нещо повече – тя унищожава мембраната на вирусите, причинявайки тяхната смърт. В същото време, при процедурите здравите клетки не се увреждат, а се стимулира имунната система и се възстановяват защитните сили на организма.

Поради тази причина OPL ® е едно от малкото терапевтични средства, ефективни срещу вируси с перикапсидна мембрана, и то не само при хепатит С и В, но и при херпес тип 1 и 2, зостер и симплекс и HIV.

Освен това след процедурата пациентите чувстват прилив на бодрост и подобряване на работоспособността.

Броят на процедурите и концентрацията на OPL ® се предписват индивидуално от лекаря в зависимост от стадия и етиологията на хепатита.

В: КОЛКО ЕФЕКТИВНА Е ТЕРАПИЯТА ПРИ ХРОНИЧНО ОБЛИТЕРИРАЩО ЗАБОЛЯВАНЕ НА АРТЕРИИТЕ НА ДОЛНИТЕ КРАЙНИЦИ?

О: OPL ® успешно се използва за лечение и профилактика на различни групи заболявания, причинени от намалена зонална наличност на кислород, включително хронични облитериращи заболявания на артериите на долните крайници, болест на Рейно, вазомоторни синдроми на крайниците и др.

Редовното прилагане на терапията също така се оказа много ефективно за профилактика и лечение на повтарящи се исхемични прояви в органи, снабдени с терминални артерии (централна нервна система, ретина и сърце).

Резултатите се усещат от пациентите още след преминаване на първите процедури.
В зависимост от диагнозата и стадия на заболяването, лекуващият лекар предписва необходимия брой на процедурите и концентрацията на OPL ®.

В: ВАШАТА ТЕРАПИЯ ИЗПОЛЗВА ЛИ СЕ ЗА БОРБА С ПРОМЕНИТЕ, СВЪРЗАНИ С ВЪЗРАСТТА (КОСТИ, ХРУЩЯЛИ, БРЪЧКИ, ЕЛАСТИЧНОСТ НА КОЖАТА И МУСКУЛИТЕ)?

О: OPL ® терапията не само е в състояние да активира обновяването на колагена, стимулирайки синтеза на нови молекули от фибробластите, но и активира катаболизма с цел премахване на стари и склеротични влакна. Катаболизмът на състарения колаген възниква чрез повишаване секрецията на определен протеин, наречен колагеназа.

Изследванията in vitro показват, че OPL ® е в състояние да индуцира във фибробластите експресията на хемоксигеназа-1, интерлевкин IL-1 α / β и IL-6, и увеличаване на тяхното извънклетъчно освобождаване.

Свързвайки се със специфичния си мембранен рецептор, тези протеини активират транскрипцията на гена на матрична РНК, който кодира ензима колагеназа, индуцирайки неговата секреция.

Увеличаването на експресията на колагеназата и вследствие на това унищожаване на стари и синтез на нови колагенови влакна обяснява изразения анти-ейджинг ефект на OPL ® върху костите, хрущялите и дермата, както и клиничното подобрение на някои хронични възпалителни заболявания, характеризиращи се с преждевременно стареене на съединителната тъкан, както се случва при ревматоиден артрит, деформираща артроза, емфизем, диабет и някои заболявания, които засягат ендотела.

В: КАК СЕ ИЗПОЛЗВА OPL® ТЕРАПИЯТА В КОЗМЕТОЛОГИЯТА?

О: OPL ® е силен стимулатор на обновяване на клетките в тъканите. Терапията с патентованата кислородна полиатомна течност на проф. Барко увеличава клетъчното размножаване на герминативните слоеве на епитела.

Резултатът е забележим още от първите дни на лечение – кожата променя плътността си, става по-сияйна, а бръчките се изглаждат.

Съставът на кръвта се подобрява и пациентът усеща прилив на повече сили и енергия, реагирайки по-адекватно на околната среда.

В тези случаи се препоръчва заедно с употребата на OPL ® да се приемат витаминни комплекси, които активират размножаването на клетките, като витамини от група В, витамин С и витамин РР.

В: ВАШАТА ТЕРАПИЯ ИЗПОЛЗВА ЛИ СЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА СТОМАШНО-ЧРЕВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ?

О: OPL® терапията се прилага успешно при лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт като хроничен гастрит, колит, язвена болест на стомаха и дуоденума.

Доказано е, че използваният при процедурите OPL® в ниски концентрации подобрява трофичните и обменните процеси, както и микроциркулацията в лигавиците на стомашно-чревния тракт, подпомага заздравяването на язвени лезиии и намалява възпалителните процеси и болката във възпалителните огнища.

При тези заболявания използваме венозно приложение на OPL ®. В зависимост от тежестта на заболяването курсът изисква от 10 до 15 процедури.

В: ИМАМ БЪБРЕЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ И ХРОНИЧНА ОБСТРУКТИВНА БЕЛОДРОБНА БОЛЕСТ (ХОББ). МОЛЯ, КАЖЕТЕ МИ, МОГАТ ЛИ ДА СЕ ЛЕКУВАТ ЕДНОВРЕМЕННО ТЕЗИ ЗАБОЛЯВАНИЯ?

О: Да, възможно е. Използването на OPL ® е в състояние да активира функцията на много органи, и по-специално на тези, които имат много развита микроциркулаторна мрежа като белите дробове и бъбреците.

Редовното парентерално приложение на OPL ® при пациенти с белодробна недостатъчност увеличава белодробния капацитет и текущия обем на белите дробове. При пациенти с лека бъбречна недостатъчност увеличава креатининовия клирънс и съответно скоростта на гломерулна филтрация.

Препоръчваме ви да се подложите на OPL® терапия. За тези заболявания използваме венозно приложение на кислородна полиатомна течност. В зависимост от тежестта на заболяването, вашият лекар ще ви назначи точния брой процедури.

Scroll to Top