Топ 10 методи за подмладяване

За съжаление, стареенето е процес, който рано или късно засяга абсолютно всеки от нас. Ето защо много хора търсят начини за подмладяване, за да останат по-дълго красиви, привлекателни и по-здрави. И ако преди се е смятало, че е практически невъзможно да се премахнат бръчките и другите признаци на стареене, днес има много методи, които позволяват да се спре този неприятен процес.

Ето няколко от най-търсените методи за подмладяване на кожата и лицето:

  1. OPL® терапия. Революционна оксидативна терапия е базирана на венозното приложение на патентована кислородна полиатомна течност. Тя връща на оптималното физиологично ниво жизненоважни енергийни реакции в клетките, които в условия на болест или стареене са намалени до минимум или протичат с отклонения. Благодарение на задействането на йонизирани кислородни атоми и електрони, OPL® терапията достига до области в тъканите, които обикновено не се промиват от артериална кръв. Така тя активира системите, участващи в производството на енергия, които при някои специални патологични състояния или при стареене значително се забавят. Сред основните предимства на OPL® терапията, използвана за подмладяване, са краткостта на процедурите, отличните резултати, безболезненост и липса на странични ефекти.
  2. Лазерен пилинг. Тази процедура се извършва в почти всеки козметичен кабинет. Същността на метода е в това да се отстрани роговият слой на кожата на лецито, след което започва процес на регенерация на тъканите и се образуват млади клетки. При това се наблюдава отделяне на повърхностния слой на кожата. Дълбокият пилинг позволява не само да се отървете от фините бръчки, но също така и да се премахне акне и други малки дефекти. Но е важно да се помни, че процедурата е травматична, така че трябва да се извършва само от опитен специалист. 
  3. Микрокристално дермабразио. Методът на изглаждане на лицето включва насочено въздействие върху горните слоеве на кожата под високо налягане. Извършва се с помощта на специален апарат, чиято работа се контролира от лекар. Микроабразиото се извършва с помощта на микрокристали на твърди вещества като алуминиев хидроксид. Те не се абсорбират в кожата и не запушват порите. Процедурата е щадяща и не изисква обезболяване. 
  4. PRP-автоподмладяване. Плазмолифтинг или PRP-автоподмладяване включва използването на собствена кръв за борба със стареенето на кожата. При процедурата от кръвта на пациента се отделя тромбоцитната маса. С помощта на центрофугиране се получава автогел, съдържащ неразрушeн фибрин, обогатен с растежни фактори. Те стимулират подмладяването на лицето и тялото чрез стимулиране на обновяването на клетките и регенерацията на тъканите.
  5. Мезотерапия. Тази процедура се състои в инжектиране на активни вещества в кожата, което стимулира регенерацията на тъканите. Мезотерапията помага за изглаждане на фините бръчки, премахва неравностите и обривите по лицето. Методът е доста ефективен, но изисква предварителен медицински преглед за установявяне на противопоказанията (нарушения на кръвосъсирването, склонност към алергии, бременност).
  6. Фотоподмладяване. Процедурата се състои във въздействие върху кожата на светлинни лъчи със широк спектър. След няколко процедури има положителен резултат: порите се стесняват, пигментацията и зачервяването изчезват, бръчките се изглаждат. Освен това фотоподмладяването помага за подобряване на тена на лицето. Този метод позволява да се отстранят признаците на стареене, без да се причинява вреда на организма.

7. Радиоолифтинг. Доста популярен метод, който представлява въздействие върху кожата чрез радиовълни. Те проникват дълбоко в меките тъкани, активирайки процесите на производство на колаген. Резултатът е отстраняване на фините бръчки и предотвратяване на появата на нови. Радиолифтингът помага и да се отървете от увиснала кожа, неравности и белези, възникнали след акне.

8. Инжектиране на ботокс. Техниката отдавна е много популярна сред търсещите „вечна младост”. Същността на подмладяването се състои във въвеждането на ботулинов токсин в мускулите на лицето. Под неговото влияние се получава релаксация на мускулните влакна, което води до изглаждане дори на дълбоки бръчки. Резултатът се вижда веднага, а ефектът продължава до 6-8 месеца. Процедурата е относително безопасна, усложненията са редки и обратими.

9. Фейслифт с козметични нишки. Този метод за подмладяване включва въвеждането на специални нишки под кожата. След това те се затягат, като по този начин се изглаждат бръчките и други неравности. Корекцията с помощта на козметични нишки позволява да се отървете от отпусната кожа не само на лицето, но и в областта на шията.

10. Пластична хирургия. Пластичната операция позволява да се отървете от излишните кожни гънки, да се стегне на кожата, да се изгладят дори дълбоките бръчки, при което лицето да се подмлади значително. Често хирургичният фейслифт се комбинира с други видове пластика (напр. блефаропластика, ринопластика и др.). Ефектът от операциите продължава няколко години. След това може да се извършват повторни хирургични интервенции.

Има и други начини за подмладяване на лицето, всеки от които има своите предимства и недостатъци. Преди провеждане на която и да е от процедурите  задължително трябва да се консултирате със специалист, който ще избере най-подходящият за вас метод.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top